Borstvoeding brengt mogelijk bescherming tegen snurken bij kinderen


style=”display:inline-block;width:336px;height:280px”
data-ad-client=”ca-pub-8649798097748382″
data-ad-slot=”5361680030″
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;>


>

Australische onderzoekers hebben bewijzen gevonden dat borstvoeding kinderen beschermt tegen snurken en slaapapneu.
Hun bevindingen zijn dat hoe langer een kind borstvoeding krijgt, hoe lager het risico is dat ze een regelmatige snurker worden op 8 jarige leeftijd.

De onderzoekers onder leiding van Bronwyn Brew verwijzen naar studies de verricht zijn die concluderen dat borstvoeding helpt slaapproblemen te voorkomen. Het Australische team zou deze resultaten verifiëren voor gegevens bij te houden van 450 kinderen die meededen aan de Childhood Asthma Prevention Study.(CAPS)

Gegevens over borstvoeding, flesvoeding en vaste voeding van de kinderen werd bijgehouden op basis van gegevens aangeleverd door de ouders. Op 8 jarige leeftijd werden de kinderen dan onderzocht op slaapapneu en snurken.

Het resultaat was dat bij kinderen die voor langer dan 1 maand borstvoeding hebben gekregen , snurken minder voorkwam. Ook werd vastgesteld dat het risico op regelmatig snurken lager werd des te langer de kinderen borstvoeding hebben gekregen.

Alhoewel de resultaten er veelbelovend uitzien is er nog veel meer onderzoek nodig om de resultaten de confirmeren en exact uit te zoeken wat nu de relatie tussen borstvoeding en slaappatronen bij kinderen is.

De volledige studie kan je hierlezen. (in het engels)

Jan Nieuws

Geef commentaar