Nieuws

The kin kietelaar: een nieuw anti-snurk apparaat in wording

Nieuws Geef commentaar  
1314902_99313658


Dokters in het Verenigd Koninkrijk gebruiken een elektrische “kin streler” om chronisch snurken aan te pakken. Het apparaat zal kleine elektrische schokjes toedienen aan de spieren onder de kin wat de symptomen van obstructieve slaapapneu zou verhelpen.

Obstructieve slaapapneu is een aandoening waarbij de tong achteruit valt in de keel waardoor de luchtwegen geblokkeerd geraken en de patiënt stopt met ademen wat hevig snurken met zich mee brengt. Door de spieren die de tong en keel controleren te stimuleren zouden in theorie de luchtwegen open moeten blijven en het snurken stoppen. Bekijk dit artikel als je meer informatie over slaapapneu wil hebben.
Lees meer


Ex-BBC journaliste lost snurkprobleem echtgenoot op

Nieuws Geef commentaar  
AntiSnorRing


Ex-BBC journaliste Rosie Millard brengt verslag uit op haar blog dat haar echtgenoot recentelijk is begonnen met snurken en dat het haar ‘s nachts wakker houdt. Om haar slaap terug te krijgen wil ze echt alles proberen en zo kocht ze voor hem een anti-snurk ring. Lees meer


SnoreLab: Een Iphone app die helpt stoppen met snurken!

Nieuws Geef commentaar  
snorelab


“Een Iphone app die me helpt met stoppen met snurken?” hoor ik je denken … De applicatie zelf helpt je natuurlijk niet rechtsreeks met je snurkprobleem, het helpt je je snurken testen en diagnosticeren. Dit is wat de app voor je kan doen:

  • Toont je snurken visueel op een grafiek
  • Neemt geluidsfragmenten op
  • Meet de intensiteit van je snurken
  • Test de effectiviteit van behandelingen en anti-snurk producten
  • Meet de impact van veranderingen aan je levensstijl

Lees meer


Mogelijke link tussen snurken en ziekte van Alzheimer

Nieuws Geef commentaar  
oldman


Een nieuwe studie suggereert dat ademhalingsproblemen geassocieerd met slaapapneu en snurken een vroege indicator kunnen zijn voor de ziekte van Alzheimer.

Sleep Disordered Breathing (SDB), vrij vertaalt “slaap ziekelijke ademhaling, is een overkoepelende term voor een aantal aandoeningen die de ademhaling beïnvloeden tijdens het slapen. Nieuwe onderzoeken suggereren dat er een link is tussen SDB en dementie. Slaapapneu is een van de meest voorkomende aandoeningen die onder de SDB paraplu valt. Hoe de 2 aandoeningen gelinkt zijn, is door onderzoekers nog niet geweten.
Lees meer


Snurken voorkomen kan helpen bij prediabetes

Nieuws Geef commentaar  
diabetes


Patiënten die lijden aan prediabetes en slaapapneu, hebben een kans om glucoseniveaus te verbeteren door gebruik te maken van een CPAP machine.

Slaapapneu is een aandoening waarbij de luchtwegen geblokkeerd geraken tijdens het slapen wat luid snurken met zich mee brengt. De patiënt stopt zelfs met ademen voor intervallen die tot 10 seconden kunnen oplopen. Prediabetes is een aandoening waarbij mensen hoger dan normale glucoseniveaus laten opmeten in hun bloed. De glucuseniveaus zijn echter nog niet hoog genoeg om van echte diabetes te spreken.
Lees meer


Studie bevestigt: Amandel operatie vermindert gedragsproblemen bij kinderen die snurken

Nieuws Geef commentaar  
tonsillectomy

In de VS wordt jaarlijks de adenotonsillectomie bijna een half miljoen keer door dokters toegepast bij kinderen jonger dan 15 jaar omdat men gelooft dat dit slaapapneu oplost. Een adenotonsillectomie is een chirurgische ingreep waarbij de amandelen en adenoïden van het kind worden verwijderd. Slaapapneu is een aandoening waarbij de luchtwegen van de patiënt geblokkeerd geraken tijdens de slaap waardoor deze snakkend naar lucht wakker wordt. Hierdoor zijn de kinderen slaperig overdag, worden ze snel geïrriteerd en dit kan ook hyperactief gedrag veroorzaken.
Lees meer


Snurken kan leiden tot plotselinge dood

Nieuws Geef commentaar  
aed-and-cpr_l


Nieuw onderzoek suggereert dat personen met obstructieve slaapapneu meer kans hebben op een plotselinge dood door hartstilstand.
Slaapapneu is een aandoening waarbij de patiënt tijdens de slaap stopt met ademen omdat de luchtwegen geblokkeerd raken. Hierdoor wordt de patiënt wakker snakkend naar lucht. De belangrijkste symptomen van de aandoening zijn heel erg luid snurken, slaperigheid overdag, snel geïrriteerd, enz … Mensen die lijden aan slaapapneu hebben ook een hoger risico op cardiovasculaire ziekte.
Lees meer


GRAPPIG: Baby lacht met snurkende hond

Nieuws Geef commentaar  
babylaughing

Het is belangrijk om af en toe eens goed te lachen. Bekijk deze video maar eens:


Top 5 grappigste snurk videos

Nieuws Geef commentaar  
dog

Papa snurkt luid, baby vind het niet leuk!

Lees meer


Borstvoeding brengt mogelijk bescherming tegen snurken bij kinderen

Nieuws Geef commentaar  
276791_8093


Australische onderzoekers hebben bewijzen gevonden dat borstvoeding kinderen beschermt tegen snurken en slaapapneu.
Hun bevindingen zijn dat hoe langer een kind borstvoeding krijgt, hoe lager het risico is dat ze een regelmatige snurker worden op 8 jarige leeftijd.

De onderzoekers onder leiding van Bronwyn Brew verwijzen naar studies de verricht zijn die concluderen dat borstvoeding helpt slaapproblemen te voorkomen. Het Australische team zou deze resultaten verifiëren voor gegevens bij te houden van 450 kinderen die meededen aan de Childhood Asthma Prevention Study.(CAPS)
Lees meer