style=”display:inline-block;width:336px;height:280px”
data-ad-client=”ca-pub-8649798097748382″
data-ad-slot=”5361680030″
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;>
>
Je reactie de eerste keer dat je een luide snurk uit de keel van je baby hoort komen zal waarschijnlijk shock zijn. Wie dacht dat snurken bij baby’s iets was waar je je zorgen over moet maken? Natuurlijk verandert de initiële shock in het hoofd van de ouder in bezorgdheid. Is het iets ernstig? Komt het veel voor? Hier zijn enkele mythes en feiten over snurken bij baby’s:
Meest voorkomende redenen waarom baby’s snurken
Alhoewel er geen trefzekere diagnose is om te verklaren waarom sommige baby’s snurken en andere niet, zijn er wel ene aantal medische aandoeningen die snurken kunnen veroorzaken bij kleine kinderen. Hier zijn de meest voorkomende:
- Reflux
- Allergieën
- Te veel melk in het dieet
- Problemen met de amandelen van het kind
- Vergrote adenoïden
- Slaapapneu
De eerste 3 redenen zijn tijdelijk en lossen zichzelf op, de laatste 3 van bovenstaande lijst zijn echter meer ernstig en zullen een behandeling nodig hebben als je wil de je kleintje stopt met snurken.
Mogelijke behandelingen voor snurken bij baby’s
Als je bezorgd bent over het snurken van je kind dan zijn er enkele huismiddeltjes die je kan proberen om het probleem zelf op te lossen. Hier zijn 3 mogelijke behandelingen:
Zoutoplossing – Als je denkt dat het snurken bij je baby wordt veroorzaakt door allergieën of een verkoudheid dan kan je proberen het neusje te spoelen met een speciale zoutoplossing. Gebruik een neuspeertje om zachtjes de neus te spoelen. De zoutoplossing kan je kopen bij de apotheek (fysiologisch water) of zelf maken. (1 afgestreken theelepel zout op 200ml flessenwater)
Stoom douche – Laat een hete douche lopen en sta in de badkamer met je baby. De stoom kan helpen de luchtwegen terug vrij te maken.
Luchtbevochtiger – Een luchtbevochtiger laten lopen in de kamer van de baby tijdens het allergie- en verkoudheidseizoen kan helpen de luchtwegen vrij te houden tijdens de nacht.
Wanneer is een bezoek aan de dokter nodig?
De grootste mythe over snurken bij baby’s is dit: “Snurken bij baby’s is perfect normaal en gewoon.” Dit is in de meeste gevallen zo, maar dit betekent niet dat snurken een symptoom kan zijn van een onderliggende ziekte of iets is dat niet behandeld moet worden. Een recente studie heeft aangetoond dat onbehandeld snurken bij baby’s later kan leiden tot gedrags- en emotionele problemen. Als het snurken meerdere malen per week voorkomt of gepaard gaat met ademhalingsproblemen dan is een bezoek aan de dokter ten zeerste aan te raden.