Snurken bij honden


style=”display:inline-block;width:336px;height:280px”
data-ad-client=”ca-pub-8649798097748382″
data-ad-slot=”5361680030″
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;>


>

Honden zijn superleuke huisdieren en de meest trouwe maatjes die je kan hebben. Daarom is het van het allergrootste belang dat je je hond zo goed mogelijk verzorgt.

Een van de meest voorkomende kwaaltjes waar honden last van hebben is snurken. Dat een hond af en toe snurkt kan normaal zijn maar overmatig snurken is niet enkel lastig voor jou, de eigenaar, maar het kan ook effectief schadelijk zijn voor je hond. Als je denkt dat je hond overmatig snurkt ga dan zeker eens langs bij de dierenarts.

De oorzaken dat honden snurken zijn dezelfde als deze in mensen. De hoofdreden is dat de keel en neusholtes verstopt geraken waardoor de spieren en zacht weefsel van het gehemelte gaat vibreren.

95047_1279 Alhoewel er verschillende redenen zijn waarom je hond kan snurken, hangt veel af van het hondenras. Veel hondenrassen zijn hebben meer kans op snurken door de de specifieke bouw van de neus en keel. Andere hondenrassen hebben dan weer meer kans op allergische reacties en infecties in de neusholte waardoor deze meer snurken.

Je eigen gewoontes kunnen ook invloed hebben op het slaap- en snurkgedrag van je hond. Als je rookt dan heeft dit waarschijnlijk invloed op de ademhaling van je hond. Overgewicht bij je hond kan ook bijdragen aan snurken.

De beste manier om je hond minder te laten snurken is ervoor zorgen dat hij/zij gezond leeft: Gezonde voeding, veel gaan wandelen en niet roken in de buurt van je hond. DE slaappositie van je hond kan ook invloed hebben op zijn snurkgedrag. Als de hond mee in je bed slaapt kan dit nadelig zijn voor zijn snurken. Koop dan misschien een hondenmand die dan naast je bed kan zetten.

Als je hond echt snurkprobleem heeft ga dan eens langs bij de dierenarts!

Jan Informatie

Geef commentaar