Snurken bij kinderen


style=”display:inline-block;width:336px;height:280px”
data-ad-client=”ca-pub-8649798097748382″
data-ad-slot=”5361680030″
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;>


>

Snurken is niet enkel een probleem voor volwassenen – kinderen kunnen ook snurken. In meer dan 10% van alle kinderen tast snurken het de nachtrust aan. Iedereen weet hoe belangrijk een goede nachtrust is voor opgroeiende kinderen. Als jouw kind snurkt, vrees dan niet, er zijn oplossingen.

Als je je kind wil helpen dan moet je de verschillende aspecten van snurken begrijpen. Als je zelf niet snurkt dan weet je misschien niet veel over snurken. Het belangrijkste is te begrijpen waarom snurken bij kinderen voorkomt. Veel van de oorzaken zijn echter hetzelfde als die bij volwassenen.

De belangrijkste reden van snurken is dat lucht geblokkeerd geraakt wanneer het achterin de mond passeert. Deze blokkage veroorzaakt trillingen in het weefsel van de keel en dit hoort men als snurken. Snurken is veelal een symptoom van een allergie of een verkoudheid. Soms duidt snurken echter op iets ergers zoals slaapapneu.

815611_73670521Vroeger werd snurken bij kinderen niet als problematisch aanzien. Dit is echter veranderd. Als je kind regelmatig snurkt, niet alleen wanneer ze ziek zijn of tijdens het allergieseizoen, dan is een bezoekje aan de dokter zeker aan te raden. Je dokter kan waarschijnlijk een eenvoudige en veilige behandeling opstellen om het snurken bij je kind te verminderen en de kwaliteit van hun slaap te verbeteren.

Het is vooral belangrijk om snurkproblemen zo snel mogelijk aan te pakken. Als een probleem zoals slaapapneu te lang onbehandeld blijft kan dit leiden tot slaapproblemen en zelfs gedragsproblemen. Gelukkig wordt het probleem van snurken meer en meer in kaart gebracht door de wetenschap waardoor voor iedereen meer informatie beschikbaar wordt gesteld.

Maak je niet teveel zorgen als je kind lijdt aan overmatig snurken. Er zijn een groot aantal oplossingen beschikbaar zoals ademhalingstoestellen, kruidenremedies, neussprays, oefeningen om de keel sterker te maken, etc … Onthoudt echter het advies dat we in het begin van het artikel gaven: Ga met je kind naar de dokter voor je een bepaalde behandeling of medicijn probeert.

Jan Informatie

Geef commentaar