Snurken bij katten


style=”display:inline-block;width:336px;height:280px”
data-ad-client=”ca-pub-8649798097748382″
data-ad-slot=”5361680030″
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;>


>

Als je ooit een kat hebt gehad dan weet je dat ze spinnen, maar wist je ook dat ze snurken? Katten kunnen snurken en in sommige gevallen evenveel als mensen.

Snurken bij katten is meestal niet iets waar je je zorgen over hoeft te maken. Het komt vooral voor bij katten met overgewicht of bij specifieke rassen met een platte snuit en korte neus. Veel katten snurken ook tijdens de diepe fases van de slaap en dit is perfect normaal.

In de meeste gevallen is snurken bij katten een symptoom dat ze een verkoudheid hebben of allergisch aan iets zijn, net zoals bij mensen. Daarenboven zijn deze ziektes en allergie├źn in de meeste gevallen niet ernstig. Als je echter bezorgd bent over het snurkgedrag van je kat dan kan een bezoekje aan dierenarts natuurlijk nooit kwaad.

Als je kat echter altijd snurkt tijdens de slaap of occasioneel abnormaal snurkt dan moet dit zeker laten nakijken door de dierenarts. De meest voorkomende reden van ongezond snurken bij katten is een infectie van de luchtwegen. Het snurken van je kat vormt een probleem als: je kat niest tijdens de slaap, regelmatig wakker wordt door het snurken, slaapproblemen heeft.

Snurken bij katten komt dus zeker voor maar is geen probleem in de meeste gevallen.

Jan Informatie

Geef commentaar