Slaapapneu zonder snurken


style=”display:inline-block;width:336px;height:280px”
data-ad-client=”ca-pub-8649798097748382″
data-ad-slot=”5361680030″
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;>


>

Veel mensen van over heel de wereld lijden aan de slaap-gerelateerde ziekte slaapapneu.

In simpele bewoordingen wordt slaapapneu veroorzaakt wanneer je keel dichtklapt tijdens je slaap waardoor je lichaam heftig snurkend wakker wordt zodat je terug zou ademen. Zoals je je kan voorstellen heb je hierdoor geen rustige en deugddoende nachtrust.

De meeste mensen die slaapapneu hebben snurken hierdoor ook. Het is zelfs een van de belangrijkste symptomen van de aandoening en de reden dat mensen ervoor hulp zoeken. Omdat snurken bij het overgrote deel van slaapapneupatiƫnten voorkomt, is er veel geweten over hoe het kan voorkomen en verminderd worden in deze context.

Recent is echter ontdekt dat sommige slaapapneupatiƫnten helemaal niet snurken. Dit is een meer zeldzame vorm van de aandoening maar zeker even ernstig. Traditionele preventiemiddelen werken niet goed op patiƫnten die slaapapneu hebben maar niet snurken.

Alhoewel er momenteel nog weinig is geweten over slaapapneu zonder snurken, wordt er dagelijks voortgang gemaakt. Als je zelf slaapapneu hebt, check dan regelmatig de laatste nieuwe onderzoekresultaten en probeer in contact te komen met anderen die hieraan lijden. Misschien hebben zij tips waardoor je beter slaapt.

Jan Informatie

Geef commentaar