style=”display:inline-block;width:336px;height:280px”
data-ad-client=”ca-pub-8649798097748382″
data-ad-slot=”5361680030″
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;>
>
Je realiseert het misschien niet maar je zacht gehemelte werkt elke keer als je ademt of slikt. Het zacht gehemelte is het weefsel achteraan in je mond, net naast de ingang van je keel. Als dit te lang is dan kan dit tijdens de slaap vibreren wat snurken kan veroorzaken. De huig bevindt zich net in het midden van het zacht gehemelte. Dit kan de ook de luchtstroom hinderen als dit gezwollen of te lang is.
Vooral als je op je rug ligt, wordt door de zwaartekracht het zacht gehemelte en de huig in je keel en voor de doorgang van de neusgaten getrokken. Tijdens je slaap kan je dit niet bewust verhinderen. Als je zacht gehemelte dan lang is dan kan je hevig beginnen snurken. Als het gehemelte en huig voor dit soort problemen kan zorgen waarom laat men dit dan niet chirurgisch verwijderen? Er zijn enkele zaken waar men rekening mee moet houden.
Uvulopalatopharyngoplastie?
De operatie bekend om zijn moeilijk uit te spreken naam, ook gekend als UPPP of U3P, is een oplossing voor veel mensen die snurken. Het is bewezen dat het verwijderen van de huig snurken kan verminderen of totaal doen stoppen. Dit is echter niet zo in alle gevallen, soms wordt er een ander probleem in de plaats gecreƫerd en soms verslechterd het snurkprobleem zelfs.
Nog iets om rekening mee te houden: Als je een taal spreekt die veel keelklanken gebruikt, dan kan je best deze operatie niet ondergaan want net door de huig kan je die klanken maken.
Meer informatie over uvulopalatopharyngoplastie vind je hier.