style=”display:inline-block;width:336px;height:280px”
data-ad-client=”ca-pub-8649798097748382″
data-ad-slot=”5361680030″
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;>
>
Zowel mannen, vrouwen als kinderen snurken door oa. geblokkeerde luchtwegen van de neus. Doordat de lucht niet vrij kan bewegen creƫert dit vibraties die wij horen als snurken. Er zijn echter specifieke redenen waarom dit met vrouwen gebeurd. Meestal wordt snurken geassocieerd met mannen. Van vrouwen wordt meestal verondersteld dat ze niet snurken. Dit beeld is echter een totaal verkeerd: Dames snurken wel degelijk. Evalueer je gewoontes, misschien veroorzaakt een bepaalde gewoonte je gesnurk. Als je natuurlijk geen verbetering ziet dan is het aan te raden om eens langs de dokter te gaan.
Wat zijn de oorzaken van snurken bij vrouwen?
Hier zijn enkele redenen die snurken kunnen veroorzaken:
- Menopauze: Tijdens de menopauze maakt het lichaam van de vrouw minder oestrogeen aan. Oestrogeen zorgt ervoor dat de spieren kunnen ontspannen. Als er minder van wordt aangemaakt betekent dit dat de spieren in de keel minder zullen ontspannen wat de doorgang in de luchtwegen kan bemoeilijken. Wat op zijn beurt snurken kan veroorzaken. Daarenboven komen sommige vrouwen enkele kilo’s aan tijdens de menopauze wat ook snurken kan veroorzaken.
- Slaappositie: Soms is snurken het gevolg van een verkeerde slaaphouding. Dames die op hun rug slapen hebben meer kans om te snurken dan dames die op hun zij slapen. Als je een rugslaper bent probeer dan eens op je zij te slapen. Je kan wat kussens achter je rug leggen om te voorkomen dat je op je rug rolt tijdens het slapen.
- Zwangerschap: Snurken kan door verschillende redenen voorkomen tijdens de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap is het normaal dat men wat aankomt. Als het vet zich dan nestelt in het weefsel rond je keel en nek dan vernauwt dit de bovenste luchtwegen wat snurken kan veroorzaken. Snurken bij zwangere vrouwen is ook gelinkt aan zwangerschapsdiabetes. Zwangerschapsdiabetes kan voorkomen bij vrouwen die tussen de 24 en 28 weken zwanger zijn. Hun lichaam kan niet de juiste hoeveelheid insuline aanmaken. Als je dus snurkt tijdens de zwangerschap, ga dan zeker eens bij de dokter langs om zwangerschapsdiabetes uit te sluiten.
- Slaapapneu: Dit is een slaapstoornis waarbij de luchtwegen in je keel dichtklappen waardoor de persoon tot 10 seconden stopt met ademen tijdens de slaap. Hierdoor wordt men naar adem happend wakker. Slaapapneu is een ernstige aandoening en interventie door een arts is nodig. De meest voorkomende behandeling is slapen met een speciaal masker dat constant lucht door de luchtwegen blaast en deze zo openhoudt.
- Zwaarlijvigheid: Vrouwen die een aanzienlijke gewichtstoename hebben ondergaan hebben meer kans op snurken. Zoals hierboven al vermeldt, kan het teveel aan vet zich nestelen in het weefsel rond de keel en nek. Dit vernauwt de luchtwegen waardoor je meer kans hebt om te snurken. Om dit te voorkomen is het dus belangrijk om fit te blijven en gezond te eten.
- Alcohol drinken voor het slapengaan: Alcohol is een spierontspanner. Als de spieren rond je keel te veel ontspannen dan kan dit vibraties in je keel veroorzaken waardoor je snurkt.