Oorzaken van snurken bij mannen


style=”display:inline-block;width:336px;height:280px”
data-ad-client=”ca-pub-8649798097748382″
data-ad-slot=”5361680030″
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;>


>

Soms is de oorzaak van snurken een geblokkeerde neus waardoor de lucht er niet goed kan doorstromen. Er zijn echter specifieke redenen waarom dit meer voorkomt bij mannen. De luide en onaangename geluiden zijn niet enkel nefast voor je partners slaappatroon, het is ook niet comfortabel voor jezelf. Er zijn veel kleine zaken die je kan doen om te stoppen met snurken zoals geen alcohol drinken voor het slapengaan, vet eten vermijden en je slaaphouding veranderen. Ga samen met je partner je gewoontes na en kijk of deze je doet snurken. Als je geen verandering merkt dan is het aangewezen om even langs de dokter te gaan.

Waarom snurken mannen?

Hier zijn enkele mogelijke oorzaken van snurken bij mannen:

  • Slaapapneu: Deze aandoening zorgt ervoor dat de keel dichtklapt tijdens het slapen. Hierdoor stopt de slaper met ademen, wat wel 10 seconden of meer kan duren en wordt hij wakker, snakkend naar adem. Een mogelijke oplossing is een speciaal toestel met een masker dat lucht door de keel blaast waardoor deze niet kan dichtklappen. (zie CPAP)
  • Geen alcohol drinken voor het slapengaan: Alcohol is een spierontspanner. De spieren in de keel kunnen dan te veel ontspannen waardoor er vibraties ontstaan tijdens het ademen. Deze vibraties maken het alom gekende snurkgeluid.
  • Slaaphouding: Snurken kan ook veroorzaakt worden door de positie waarin je slaapt. Mannen die op hun rug slapen hebben meer kans om te snurken dan mannen die op hun zij slapen. Wat je kan proberen is je hoofd hoger leggen of kussens naast je te leggen zodat op je rug rollen moeilijker wordt.
  • Eten voor het slapengaan: Een grote maaltijd eten voor je naar bed gaat is slecht voor je metabolisme en het is bewezen dat mannen met een laag metabolisme meer kans hebben op snurken. Een gezond en gevarieerd voedingsregime is belangrijk.
  • Structuur van het aangezicht: Het is misschien moeilijk te geloven maar een kleine kaak en neus kan snurken veroorzaken.
  • Positie van de tong: Sommige mannen snurken omdat tijdens de slaap de tong naar achteren zakt en gedeeltelijk de luchtstroom blokkeert. Hierdoor ontstaan vibraties wat snurken veroorzaakt. Een mogelijke oplossing hiervoor is een speciaal mondstuk dat je tong in de juiste positie houdt tijdens de slaap.
  • Sinussen: Geblokkeerde sinussen door verkoudheid of allergie├źn kunnen snurken veroorzaken
  • Dehydratatie: Het is belangrijk voor de neus en keelholtes dat je niet uitdroogt tijdens de nacht. Zet een glas water naast je bed of gebruik een luchtbevochtiger.
Jan Informatie

Geef commentaar