Snurken oorzaken: Overgewicht


style=”display:inline-block;width:336px;height:280px”
data-ad-client=”ca-pub-8649798097748382″
data-ad-slot=”5361680030″
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;>


>

Snurken is een veel voorkomend probleem, zeker bij mannen. Het wordt in essentie veroorzaakt omdat de luchtwegen te nauw of verstopt zijn zodat er een geluid wordt geproduceerd. Sommigen snurken zacht terwijl anderen een explosief geluid maken. Dit hangt af van aard van de obstructie. Wanneer men eerder fluitend snurkt dan betekent dit waarschijnlijk dat het weefsel in de keel en bovenste luchtwegen tegen elkaar hangt en vibreert tijdens het ademen. Dit kan de slaap hinderen en ernstige gevolgen hebben op de gezondheid, zeker als de persoon lijdt aan slaapapneu.

Er zijn veel oorzaken waardoor men snurkt. Een veel voorkomende oorzaak is overgewicht. Dit komt door overtollig vet op de borst en rond de keel. Dit vet doet de spieren op die plaatsen verzwakken waardoor het moeilijker wordt om de luchtwegen vrij te houden. In tegenstelling tot mannen, ontwikkelen vrouwen bij overgewicht meestal vet in de onderste ledematen. Dit kan een reden zijn waarom meer mannen dan vrouwen snurken.

Naast het irritante geluid kan snurken ook een aantal gevolgen hebben op de gezondheid. Snurken verstoort de slaap wat stress en vermoeidheid kan veroorzaken. In zeer ernstige gevallen kan snurken zelfs leiden tot hartziekte en andere complicaties die alleen maar erger worden door overgewicht.

Als je lijdt aan overgewicht kunnen volgende tips helpen: Zoek een betere slaaphouding. Snurken wordt erger als je op je rug slaapt. Slaap dus op je zij. Wat ook kan helpen is je hoofd hoger leggen door een extra kussen te gebruiken. Probeer ook geen alcohol of slaapmiddelen te gebruiken.

Deze tips kunnen je op korte termijn een helpen maar om het probleem echt op te lossen is het aan te raden om een beetje af te vallen.

Jan Informatie

Geef commentaar