Snurken oorzaken: Alcohol, Roken en Slaappillen


style=”display:inline-block;width:336px;height:280px”
data-ad-client=”ca-pub-8649798097748382″
data-ad-slot=”5361680030″
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;>


>

Snurken wordt meestal veroorzaakt door een blokkage van de bovenste luchtwegen. Er zijn veel zaken die deze blokkage kunnen teweegbrengen. Dit artikel behandelt drie belangrijke redenen: alcohol, roken en slaapmiddelen.

Alcohol en snurken

Alcohol kan op drie manieren snurken veroorzaken:

  • Ineenzakken oropharynx
  • Relaxatie van spieren
  • Korte termijn apneu

Alcohol is een depresivum en brengt daardoor je lichaam in een meer relaxte staat dan wanneer het nuchter is. Wanneer je spieren meer ontspannen zijn dan normaal dan kan de achterkant van je keel, ook gekend als de oropharynx, sneller ineenzakken dan normaal waardoor je neus verstopt raakt.

Naast het ineenzakken van de oropharynx kan alcohol ook je nasale luchtwegen irriteren waardoor je moeilijker kan ademen. Alcohol kan ook korte termijn slaapapneu teweegbrengen. Slaapapneu is een aandoening die het ademen tijdens de slaap doet stoppen.

Medicatie en snurken

Het is ook mogelijk dat slaappillen snurken veroorzaken. Net zoals alcohol ontspannen je spieren van slaapmedicatie waardoor de tong een beetje naar achteren kan zakken en zo een blokkage in de luchtwegen kan creëren waardoor men gaat snurken.

Roken en snurken


style=”display:inline-block;width:336px;height:280px”
data-ad-client=”ca-pub-8649798097748382″
data-ad-slot=”5361680030″
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;>

Roken verhoogt de kans dat je gaat snurken. Dit komt omdat de slijmvliezen en de bovenste luchtwegen altijd geïrriteerd zijn door de rook. Deze zwellen en verhinderen een goede luchtstroom. Het is wetenschappelijk aangetoond dat rokers een hogere kans hebben op snurken. Ook is het aangetoond dat vrouwen die roken een hoger risico op snurken hebben.

Zoals je kan lezen is snurken niet enkel het resultaat van een medische aandoening. Soms wordt snurken veroorzaakt door de keuzes die je zelf maakt.

Jan Informatie

Geef commentaar