Gezondheidsrisico’s van snurken


style=”display:inline-block;width:336px;height:280px”
data-ad-client=”ca-pub-8649798097748382″
data-ad-slot=”5361680030″
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;>


>

Misschien denk je wel dat snurken niet ernstig is, enkel een lastig geluid veroorzaakt door een verstopte neus. Deze mythe is onjuist en het is belangrijk om je snurken of dat van je partner niet te negeren. De oorzaken van snurken kunnen tal van gezondheidsrisico‘s inhouden die aandacht vereisen. Het is aan te raden om dit door een dokter te laten onderzoeken want het kan ook gezondheidsproblemen later in je leven veroorzaken. Als je de juiste oorzaak van je snurken kent dan kan je je leefgewoonten aanpassen zodat je minder of niet meer gaat snurken. Mogelijke gewoontes die snurken veroorzaken zijn oa roken, alcohol drinken voor het slapengaan, grote en ongezonde maaltijden eten voor het slapengaan, etc …

Laat een dokter de oorzaak van je snurken vaststellen. Je dokter kan aangeven of je snurken iets is om je zorgen over te maken of niet. Een specialist kan door middel van een slaaponderzoek je gewoontes nagaan zoals zien of je een rug- of zijslaper bent, wat voor soort snurk je hebt, welke neusholtes geblokkeerd zijn en of je andere aandoeningen hebt die snurken kunnen veroorzaken. Een dokter kan je in sommige gevallen van je snurken afhelpen door medicijnen voor te schrijven. In de ergste gevallen is een chirurgische ingreep aangewezen.

De gezondheidsrisico’s


Hier zijn enkele risico’s verbonden aan snurken:

  • Slaapapneu: Deze slaapstoornis zorgt ervoor dat de luchtwegen volledig blokkeren tijdens het slapen. Hierdoor stop je met ademen voor wel 10 seconden, waarna je snakkend naar lucht wakker wordt. Een mogelijke behandeling is slapen met een speciaal masker dat je luchtwegen open houdt door er constant lucht door te blazen.
  • Meer kans op ontwikkeling van kanker: Wetenschappers hebben aangetoond dat slaapapneu ook gelinkt is op een verhoogd risico op kanker op latere leeftijd. De reden hiervoor is dat snurkers lagere zuurstofniveaus hebben wat de groei van tumoren bevordert
  • Mentale problemen: Slaap is van cruciaal belang in het leven. Een goed uitgerust persoon kan tijdens de dag normaal functioneren. Iemand die niet goed slaapt tijdens de nacht heeft meer kans om overdag in slaap te vallen, wordt humeurig en zelfs agressief, heeft concentratieproblemen. Deze gedragsproblemen komen vooral voor bij kinderen en kunnen zelfs tot depressie leiden. Snurken kan het mentale leven van iemand zeer negatief beïnvloeden.
  • >Hoger risico op cardiovasculaire problemen: Snurkers hebben een grotere kans op hoge bloeddruk, hartproblemen, hersenbloedingen, beroertes en zelfs cardiovasculaire ziekte. Door te snurken vergroot men het hart wat bovenvermelde gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.
  • Groter risico op afwijkingen in de halsslagader: De halsslagader vervoert bloed naar je hersenen, nek en hoofd. De vibraties en ontstekingen gerelateerd aan snurken kunnen de halsslagader beschadigen. Snurkers hebben dus een hoger risico op carotislijden.
Jan Informatie

One Response to Gezondheidsrisico’s van snurken

  1. Pingback: ZQuiet recensie - snurkeninfo.com

Geef commentaar