Informatie

Waarom worden snurkers niet wakker van hun eigen gesnurk?

Informatie Geef commentaar  


Veel mensen hebben last van snurken. Veel van die mensen snurken zelf echter niet, ze kunnen niet slapen door het luide gesnurk van hun partner. Waarom worden snurkers er zelf niet wakker van? Volgens dokter Ronald Chervin, directeur van het amerikaanse Sleep Disorders Center aan de universiteit van Michigan, heeft dit te maken met hoe de hersenen zintuiglijke informatie behandelt tijdens de slaap. We worden sneller wakker door bepaalde geluiden. Het geluid van onze naam zal ons sneller doen ontwaken dan willekeurige woorden. Het is ook makkelijker om door repetitieve geluiden zoals een draaiende fan of een tikkende klok te slapen dan door niet repetitieve geluiden. We worden ook minder snel wakker door geluiden die ons eigen lichaam maakt.
Lees meer


Snurken gelinkt aan chronische hoofdpijn

Informatie Geef commentaar  
headache


Onderzoek heeft vastgesteld dat er een duidelijke link is tussen snurken en chronische hoofdpijn. Een recente studie uitgevoerd door het Amerikaanse “National Institute on Aging Study”, een organisatie die allerhande studies uitvoert gerelateerd aan ouder worden, stelde vast dat personen met chronische dagelijkse hoofdpijn bijna dubbel zoveel kans hebben om ook te snurken. Het was al gekend dat mensen die lijden aan slaapapneu regelmatig hoofdpijn hebben, maar zelfs zonder de apneu is snurken een belangrijke predictor van hoofdpijn.
Lees meer


Snurken tijdens de zwangerschap?

Informatie Geef commentaar  
963183_90296151


Wanneer je zwanger bent, wordt het snel duidelijk dat je lichaam verandert en ongewone zaken doet. Zo kan je bijvoorbeeld opeens beginnen snurken. Snurken is oncomfortabel voor zowel jou als je partner. Dit kan gebeuren omdat de neusholtes gezwollen zijn door een laag oestrogeenniveau. Snurken kan ook veroorzaakt worden door de plotse gewichtstoename. Het extra vet kan zich dan nestelen rond je keel en nek waardoor je moeilijker kan ademen en ‘s nachts kan beginnen snurken.
Lees meer


Gezondheidsrisico’s van snurken

Informatie 1 Commentaar
1314903_62676029


Misschien denk je wel dat snurken niet ernstig is, enkel een lastig geluid veroorzaakt door een verstopte neus. Deze mythe is onjuist en het is belangrijk om je snurken of dat van je partner niet te negeren. De oorzaken van snurken kunnen tal van gezondheidsrisico‘s inhouden die aandacht vereisen. Het is aan te raden om dit door een dokter te laten onderzoeken want het kan ook gezondheidsproblemen later in je leven veroorzaken. Als je de juiste oorzaak van je snurken kent dan kan je je leefgewoonten aanpassen zodat je minder of niet meer gaat snurken. Mogelijke gewoontes die snurken veroorzaken zijn oa roken, alcohol drinken voor het slapengaan, grote en ongezonde maaltijden eten voor het slapengaan, etc … Lees meer


Oorzaken van snurken bij vrouwen

Informatie Geef commentaar  
PENTAX Image


Zowel mannen, vrouwen als kinderen snurken door oa. geblokkeerde luchtwegen van de neus. Doordat de lucht niet vrij kan bewegen creëert dit vibraties die wij horen als snurken. Er zijn echter specifieke redenen waarom dit met vrouwen gebeurd. Meestal wordt snurken geassocieerd met mannen. Van vrouwen wordt meestal verondersteld dat ze niet snurken. Dit beeld is echter een totaal verkeerd: Dames snurken wel degelijk. Evalueer je gewoontes, misschien veroorzaakt een bepaalde gewoonte je gesnurk. Als je natuurlijk geen verbetering ziet dan is het aan te raden om eens langs de dokter te gaan. Lees meer


Snurken bij katten

Informatie Geef commentaar  
MINOLTA DIGITAL CAMERA

Als je ooit een kat hebt gehad dan weet je dat ze spinnen, maar wist je ook dat ze snurken? Katten kunnen snurken en in sommige gevallen evenveel als mensen.

Lees meer


Snurken bij honden

Informatie Geef commentaar  
95047_1279


Honden zijn superleuke huisdieren en de meest trouwe maatjes die je kan hebben. Daarom is het van het allergrootste belang dat je je hond zo goed mogelijk verzorgt.

Een van de meest voorkomende kwaaltjes waar honden last van hebben is snurken. Dat een hond af en toe snurkt kan normaal zijn maar overmatig snurken is niet enkel lastig voor jou, de eigenaar, maar het kan ook effectief schadelijk zijn voor je hond. Als je denkt dat je hond overmatig snurkt ga dan zeker eens langs bij de dierenarts.
Lees meer


Snurken bij kinderen

Informatie Geef commentaar  
815611_73670521


Snurken is niet enkel een probleem voor volwassenen – kinderen kunnen ook snurken. In meer dan 10% van alle kinderen tast snurken het de nachtrust aan. Iedereen weet hoe belangrijk een goede nachtrust is voor opgroeiende kinderen. Als jouw kind snurkt, vrees dan niet, er zijn oplossingen.
Lees meer


Oorzaken van snurken bij mannen

Informatie Geef commentaar  
89452_9286


Soms is de oorzaak van snurken een geblokkeerde neus waardoor de lucht er niet goed kan doorstromen. Er zijn echter specifieke redenen waarom dit meer voorkomt bij mannen. De luide en onaangename geluiden zijn niet enkel nefast voor je partners slaappatroon, het is ook niet comfortabel voor jezelf. Er zijn veel kleine zaken die je kan doen om te stoppen met snurken zoals geen alcohol drinken voor het slapengaan, vet eten vermijden en je slaaphouding veranderen. Ga samen met je partner je gewoontes na en kijk of deze je doet snurken. Als je geen verandering merkt dan is het aangewezen om even langs de dokter te gaan.

Lees meer


Mythes en feiten over snurkende baby’s

Informatie Geef commentaar  
1327888_68034393


Je reactie de eerste keer dat je een luide snurk uit de keel van je baby hoort komen zal waarschijnlijk shock zijn. Wie dacht dat snurken bij baby’s iets was waar je je zorgen over moet maken? Natuurlijk verandert de initiële shock in het hoofd van de ouder in bezorgdheid. Is het iets ernstig? Komt het veel voor? Hier zijn enkele mythes en feiten over snurken bij baby’s:

Lees meer