Zingen tegen snurken: Waarom het helpt


style=”display:inline-block;width:336px;height:280px”
data-ad-client=”ca-pub-8649798097748382″
data-ad-slot=”5361680030″
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;>


>

Snurken is een aanzienlijk probleem voor veel mensen over heel de wereld. Het gebeurt tijdens de slaap wanneer de spieren en het weefsel in de keel, mond en neus beginnen te vibreren door de ademhaling.

Snurken kan een zeer ernstig probleem vormen voor verschillende redenen. (relatieproblemen, gebrek aan slaapkwaliteit, etc …) Over de jaren zijn er tal van behandelingen tegen snurken ontwikkeld. Een van de meest opvallende behandelingen is – zeker op het eerste zicht – zingen!

Hoe raar het ook lijkt, de principes achter zingen tegen snurken zijn eigenlijk heel simpel en eenvoudig. Zingen kan niet enkel gezien worden als een manier om geluid en muziek te maken maar ook als een manier om de keel, mond en buikspieren te trainen. Een goede controle over je zacht gehemelte en keel is essentieel om goed te zingen. Deze spieren zijn ook bekend onder de naam faryngeale spieren en zingen om ze te versterken wordt ook “faryngeale training” genoemd.


Alhoewel het niet altijd werkt als behandeling heeft zingen tegen snurken ook voordelen (buiten het snurkprobleem verhelpen). Het is onschadelijk, gezond en zonder bijwerkingen zoals bij veel chirurgische behandelingen. Daarenboven is het heel goedkoop en erg leuk.

Als je geïnteresseerd bent in zingen tegen snurken dan heb je verschillende opties. Je kan speciale zingen tegen snurken oefeningen doen. Deze zijn ontwikkeld om specifieke gebieden van de faryngeale spieren te versterken die het meeste effect hebben op snurken. (Meer info hierover vind je op de engelstalige website www.singingforsnorers.com) Je kan natuurlijk ook gewoon regelmatig je favoriete liedjes zingen. Het is aangetoond dat dit ook een positief effect op snurken heeft.

Zingen tegen snurken is een leuke, effectieve, goedkope en gezonde manier om snurken te verminderen, dus als je van je snurkprobleem af wil is dit zeker het proberen waard!

Jan Behandelingen

Geef commentaar