Yoga om minder te snurken


style=”display:inline-block;width:336px;height:280px”
data-ad-client=”ca-pub-8649798097748382″
data-ad-slot=”5361680030″
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;>


>

Mensen van over heel de wereld lijden aan een rare, maar voor iedereen gekende aandoening: snurken. Het rare snurkgeluid wordt veroorzaakt door weefsel in de keel dat vibreert als men in- en uitademt. Als je ooit in de buurt hebt geslapen van iemand met een snurkprobleem dan weet je hoe vervelend het is. Daarenboven kan overmatig snurken en gerelateerde problemen zoals slaapapneu ervoor zorgen dat de “snurker” niet goed slaapt.

Als snurken jou of je partner ‘s nachts wakker houdt, dan is de tijd aangebroken om naar een oplossing te zoeken. Een natuurlijke en redelijk effectieve behandeling tegen snurken is aan yoga doen. Het is echter belangrijk voor je aan yoga begint om je snurkprobleem op te lossen, dat je even langs je dokter gaat. Soms wordt snurken veroorzaakt door meer ernstige onderliggende ziekte waar yoga niets aan kan veranderen.

Zoals kort aangehaald hierboven wordt snurken veroorzaakt door het vibreren van het zacht gehemelte. Het doel van yoga wordt dan het versterken van dit weefsel en de manier waarop je ademt te verbeteren. Als je deze twee zaken doet dan kan je snurken aanzienlijk verminderen.

118151_4922

Zo heeft het meditatief zingen aspect van yoga hetzelfde effect als gewoon zingen op de keel. Dit versterkt de keelspieren waardoor het zacht gehemelte minder kan vibreren. Veel specifieke adem- en stretchoefeningen waarvoor yoga is gekend bevorderen de luchtstroom door de neus en kunnen verstoppingen voorkomen.

Nog en voordeel van yoga op snurken is dat het goed is voor je lichaam. Een van de beste manieren om snurken te voorkomen is een beetje gewicht verliezen. Snurken wordt in veel gevallen veroorzaakt door overgewicht. Door aan yoga te doen kan je dus gewicht verliezen, neusverstoppingen vrijmaken en de spieren in je keel versterken.

Zoals je ziet kan yoga een lange-termijn oplossing zijn tegen snurken.

Jan Behandelingen

Geef commentaar