Somnoplastiek: Een mogelijke behandeling tegen snurken


style=”display:inline-block;width:336px;height:280px”
data-ad-client=”ca-pub-8649798097748382″
data-ad-slot=”5361680030″
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;>


>

Somnoplatiek, ook wel radiofrequency tissue ablation genoemd, is een populaire en redelijk effectieve behandeling tegen snurken en andere slaap gerelateerde ziektes (zoals bv. chronische neusverstopping en slaapapneu). Als je een snurkprobleem hebt dan is een somnoplastiek een uitgesproken plek om je zoektocht naar een lange-termijn oplossing te beginnen.

Wanneer je een somnoplastiek ondergaat om je snurkprobleem aan te pakken, dan kijk je aan tegen een behandeling die ongeveer een half uur tot 45 minuten duurt. Wat er gebeurt is dit: je krijgt een lokale verdoving waarna er met een speciaal chirurgisch instrument – een soort elektrode in de vorm van een naald – in je keel wordt gegaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De bedoeling van het chirurgisch instrument is om lage niveaus van radiofrequentie hitte energie rond de voering van je keel aan te brengen. De radiofrequentie golven veroorzaken kleine brandwonden net onder de voering van je keel. Na 6 tot 8 weken na je somnoplastiek sessie worden de wondjes terug geabsorbeerd door je lichaam, soms zelfs permanent. Doordat de weefsel van de wondjes wordt gereabsorbeerd verminderd de totale grootte van het weefsel in je keel en waardoor je tijdens je slaap beter kan ademen. Hierdoor zal je dan ook minder gaan snurken. Door de kleine brandwondjes zal er ook littekenweefsel gevormd worden, wat steviger is dan gewoon weefsel. Hierdoor gaat het weefsel in de keel ook minder vibreren wat ook een positief effect op snurken kan hebben.

Als je een snurkprobleem hebt ben je echter meer geïnteresseerd of het nu wel echt werkt tegen snurken. Het korte antwoord is dat het in veel gevallen werkt. Wetenschappers zijn het eens dat een somnoplastiek in ongeveer 80% van personen die de ingreep ondergaan, het snurken vermindert en in sommige gevallen volledig doet stoppen. Dit is een vrij hoge succesgraad aangezien snurken zo’n wijdverspreid probleem is.

Meestal is het snurken nog niet volledig opgelost na de eerste somnoplastiek behandeling. De meeste menden hebben meerdere sessies nodig over een lange periode om het snurkprobleem volledig op de lossen.


style=”display:inline-block;width:336px;height:280px”
data-ad-client=”ca-pub-8649798097748382″
data-ad-slot=”5361680030″
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;>

We moeten echter ook even de negatieve kantjes bekijken van somnoplastiek. Er zijn natuurlijk enkele neveneffecten: na de procedure kan je keel gezwollen en ongemakkelijk aanvoelen. Dit vormt voor de meeste mensen echter geen probleem aangezien hun snurkprobleem wordt opgelost. Meer zeldzame neveneffecten zijn bloeden en infecties.

Alles in acht genomen is een somnoplastiek een vrij succesvolle behandeling tegen snurken. Er is echter geen garantie dat het voor jou als individu zal werken. Als je echter al een aantal anti-snurk middelen zonder succes hebt geprobeerd dan is een somnoplastiek zeker het overwegen waard.

Jan Behandelingen

Geef commentaar