Palatale implantaten tegen snurken


style=”display:inline-block;width:336px;height:280px”
data-ad-client=”ca-pub-8649798097748382″
data-ad-slot=”5361680030″
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;>


>

Als je lijdt aan chronisch snurken en je een chirurgische ingreep niet ziet zitten dan vind je misschien dat er niet veel oplossingen zijn. Je hoort allerlei nummers in het rond gooien van hoeveel mensen hun snurken succesvol hebben aangepakt met een chirurgische ingreep en geeft uitendelijk toe. Dit is echter niet altijd nodig. Nadat je verschillende simpele technieken hebt geprobeerd zoals gewicht verliezen, slaappositie aanpassen, etc … kan je de Pillar Procedure toepassen om je snurken te behandelen.

Snurken behandelen zonder chirurgische ingreep

Het Pillar palatale implant systeem is een vrij eenvoudige, minimaal invasieve techniek om snurken en slaapapneu te behandelen zonder dat je naar een ziekenhuis moet. Voor veel mensen is dit de perfecte behandeling omdat de procedure snel gaat en er bijna geen hersteltijd is. In de meeste gevallen moet de patiënt zijn dagelijke gewoontes en dieët niet aanpassen.

Hoe werkt het?

Bij de Pillar procedure worden 3 kleine staafjes gemaakt uit polyester ingebracht in het zacht gehemelte. Ze worden ingebracht net waar het zacht gehemelte overgaat in het hard gehemelte en zijn bedoelt om het vibreren van het zacht gehemelte te stoppen door het stijver te maken. Ook verhindert het dat weefsel van het zacht gehemelte mettertijd zakt en zo de luchtwegen deels blokkeert.

Mogelijke risico’s van de Pillar procedure

Er zijn weinig risico’s verbonden met het Pillar palatale implantaat systeem. Het meest voorkomende probleem is dat de implantaten zich niet goed hechten aan het zacht gehemelte. Dit kan eenvoudig opgelost worden door de implantaten er weer uit te nemen en de procedure te herhalen. Andere problemen zijn keelpijn, een constant gevoel dat er een vreemd object in het gehemelte zit en een opgezwollen keel waardoor je moeilijk kan slikken. De keelpijn en zwelling zijn tijdelijk en kunnen behandeld worden. Het gevoel van een vreemd object in de keel stopt eens je eraan gewoon bent.

Deze behandeling moet ietwat minder ingrijpend alternatief zijn voor chirurgische ingrepen bij erge gevallen van snurken en slaapapneu. Er zijn veel mensen die liever geen chirurgische ingrepen ondergaan tenzij het om een levensbedreigende situatie gaat. Deze procedure, die snel en zonder narcose kan uitgevoerd worden, is voor die personen een goed alternatief.

Jan Behandelingen

Geef commentaar