Huismiddeltjes tegen snurken


style=”display:inline-block;width:336px;height:280px”
data-ad-client=”ca-pub-8649798097748382″
data-ad-slot=”5361680030″
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;>


>

Om je dag goed te beginnen moet je uitgeslapen zijn en hiervoor heb je ongeveer 8 uur slaap nodig. Als je snurkt, of misschien nog erger, als je partner snurkt, dan weet je zeker hoe moeilijk het is om lang genoeg in slaap te blijven om aan de REM slaapcyclus te komen. In deze cyclus recupereert je lichaam en geest en is dus nodig om ‘s morgens een uitgeslapen gevoel te hebben. Als je dan hebt besloten om het snurkprobleem aan te pakken dan is het aan te raden om eerst onderstaande huismiddeltjes eens te proberen.

Probeer wat gewicht te verliezen
Misschien heb je gemerkt dat het snurken bij je partner is begonnen nadat hij/zij enkele kilootjes is aangekomen? Meer gewicht in de nek kan de keel vernauwen wat ademen moeilijker maakt en snurken kan veroorzaken. Probeer wat aan sport te doen en enkele kilo’s te verliezen!

Vermijd melkproducten
Als je in de avond veel melkproducten eet of drinkt dan kan dit een slijmophoping veroorzaken in je keel wat snurken kan veroorzaken. Probeer dus na het avondeten geen melkproducten meer te eten en misschien verhelpt dit het snurken!

Slaap op je zij
De meeste mensen snurken wanneer ze op hun rug liggen. Probeer eens op je zij te slapen. Door wat kussens op achter je rug te leggen kan je vermijden dat je tijdens je slaap op je rug rolt.

Neem geen slaappillen
Dit advies is misschien een beetje raar. Je kan niet slapen door het snurken en neemt daarvoor slaappillen. Er is echter kans dat het snurken net door de slaappillen wordt veroorzaakt. Deze ontspannen je keel en wijzigen je slaappatroon zodat je meer diepe slaap krijgt, wat net de periode is waar men het meeste in snurkt.

Leg je hoofd hoger
Nog een middeltje dat te simpel lijkt om waar te zijn: tijdens het slapen je hoofd een beetje hoger leggen door een extra kussen. Dit voorkomt dat je tong naar achteren glijdt en de luchtstroom hindert.

Spoel je neus
Maak voor het slapengaan je neus vrij door deze te spoelen met fysiologisch water. (zout water) Dit kan je kopen bij de apotheek of zelf maken door in 200ml flessenwater, 1 afgestreken koffielepel zout op te lossen. Gebruik een neuspeertje om je neus hiermee te spoelen. Als je snurken wordt veroorzaakt door een verkoudheid of een allergie dan zal dit zeker werken!

Jan Behandelingen

Geef commentaar