Oefeningen om te stoppen met snurken


style=”display:inline-block;width:336px;height:280px”
data-ad-client=”ca-pub-8649798097748382″
data-ad-slot=”5361680030″
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;>


>

Snurken hoeft geen levenslange veroordeling te zijn! Zelfs al snurk je al jarenlang dan wil dit nog niet zeggen dat er niets aan te doen is.

Wat de meeste mensen niet weten is dat er verschillende oefeningen zijn die je kan doen om je ademhaling te bevorderen en te stoppen met snurken. Je kan je snurkprobleem dus ook oplossen zonder te steunen op medische behandelingen. Het is natuurlijk aangewezen ook een dokter te raadplegen. Deze eenvoudige oefeningen zullen helpen de spieren rondom je keel te versterken waardoor er minder kans is dat er een blokkage in je keel ontstaat die snurken veroorzaakt.

Tong oefeningen

Met je tong kan je de doorgang van je keel meer openen. Een oefening die kan doen is je tong uitsteken en deze dan heen en weer bewegen en telkens je mondhoeken aan te raken. Je tong hoort recht te zijn en je herhaalt deze oefening zoveel keer als je comfortabel acht.

Kaak oefeningen

Laat je onderste kaak zakken zodat je tanden zichtbaar worden en duw deze vooruit zodat je onderste tanden voorbij je bovenste tanden gaan. Hou deze positie vast voor ongeveer 10 seconden en herhaal de oefening 5 maal per dag.

Om de volgende oefening juist te doen gebruik je best een spiegel. Dus je kaak naar beneden tegen je hand en probeer zoveel druk uit te oefenen als je kan. Herhaal de oefening zoveel keren als je kan.

Spreekoefeningen

Er zijn ook een aantal spreekoefeningen die je kan doen tegen snurken. Zo kan je bijvoorbeeld de volgende oefening doen: Maak herhaaldelijk de geluiden “ooh, ah, ooh, ah”. Dit bevordert je ademhaling. Doe dit telkens ongeveer 2 minuten en na verloop van tijd zal je een drastische verbetering merken.


style=”display:inline-block;width:336px;height:280px”
data-ad-client=”ca-pub-8649798097748382″
data-ad-slot=”5361680030″
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;>

Mond oefeningen

De volgende mondoefeningen helpen ook tegen snurken. Doe alsof je kauwt. Dit help de spieren in je kaak, tong en mond trainen. Open je mond heel wijd voor ongeveer 10 seconden en sluit hem dan stevig voor 10 seconden. Herhaal 5 maal. Een andere oefening is doen alsof je een slokje neemt en dan traag in en uitademen.

Deze oefeningen worden aangeraden door dokters omdat ze helpen je luchtwegen vrij te maken. Om het gewenste resultaat te krijgen van deze oefeningen moet je ze wel elke dag doen.

Jan Behandelingen

Geef commentaar