Werkt een anti-snurk kussen?


style=”display:inline-block;width:336px;height:280px”
data-ad-client=”ca-pub-8649798097748382″
data-ad-slot=”5361680030″
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;>


>

Als je regelmatig snurkt dan lijkt een anti-snurk kussen wel te mooi om waar te zijn. Kan er zo’n gemakkelijke oplossing bestaan voor snurken?

Dit hangt ervan af. Het hangt af van welk type snurker je bent. Anti-snurken kussens worden meestal geadverteerd alsof ze alle types van snurkproblemen kunnen oplossen. Dit is echter niet zo, ze stoppen enkel 1 specifiek type van snurken. Anti snurk kussens helpen enkel snurkers die snurken door een slechte slaaphouding.

Dit is waar anti-snurk kussens voor zijn ontworpen: slechte slaaphouding corrigeren. Bij een klein percentage van snurkers kan een simpele verandering in slaaphouding het snurken aanzienlijk verminderen. Dit vooral bij snurkers wiens tong naar achter rolt tijdens de slaap en de keel gedeeltelijk blokkeert. Als de oorzaak van het snurken iets anders is zoals slaapapneu of een verstopte neus dan zal een anti-snurk kussen zeker niet werken.

Het grootste probleem met anti-snurk kussens is niet dat ze sommige snurkproblemen niet kunnen oplossen maar het feit dat je de werking van het kussen kunt nabootsen zonder een duur anti-snurk kussen te kopen. Ervoor zorgen dat je tong niet naar achter rolt kan je bijvoorbeeld doen door op je zij te slapen in plaats van op je rug. Mensen wiens snurken wordt veroorzaakt door blokkage van de tong slapen bijna altijd op hun rug.

Alhoewel sommige snurkers beweren dat een anti-snurk kussen voor hen werkt, hebben de meeste snurkers er niet echt goede resultaten mee. Een betere oplossing is je slaaphouding aanpassen. (Op je zij ipv je rug) Daarenboven zijn er tal van andere behandelingen beschikbaar om een snurkprobleem op te lossen. Een anti-snurk kussen zou je enkel moeten overwegen als echt niets anders werkt. Probeer eerst andere behandelingen en producten voor je je zuur verdiende geld aan een duur anti-snurk kussen uitgeeft.

Jan Behandelingen

Geef commentaar