style=”display:inline-block;width:336px;height:280px”
data-ad-client=”ca-pub-8649798097748382″
data-ad-slot=”5361680030″
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;>
>
Anti-snurk mondstukken, in de wetenschap ook mandibular advancement devices genoemd, zijn de laatste jaren een populaire hulp voor snurkers geworden. Deze apparaten worden meestal door tandartsen ontworpen zodat het mondstuk precies past. Studies hebben aangetoond dat een dergelijk mondstuk slechts in 51% van de gevallen effectief is als het om slaapapneu patiënten gaat. Als de oorzaak van je snurken echter niet slaapapnue is, dan is een anti-snurk mondstek zeker te overwegen.
Hoe werkt een anti-snurk mondstuk
Anti-snurk mondstukken helpen een blokkage van de luchtwegen te voorkomen door de kaak te stabiliseren en de tong naar beneden te duwen. Als de kaak een beetje naar voren wordt geduwd dan worden de luchtwegen geopend wat ervoor zorgt dat het zacht gehemelte op zijn plaats blijft. Het mondstuk zorgt er ook voor dat de tong niet naar de achterkant van de mond rolt, wat snurken kan veroorzaken.
Neveneffecten
Als dokters praten over neveneffecten van anti-snurk mondstukken dan zijn er eigenlijk geen ernstige complicaties. De eerste weken zal de patiënt wat licht ongemak ervaren. De mond kan extra speeksel aanmaken maar na een tijdje zal dit ongemak weggaan. Er wordt ook aangeraden om regelmatig naar de tandarts te gaan om te laten controleren of het mondstuk geen schade aan de tanden aanbrengt.
Anti-snurk mondstukken momenteel op de markt
- SnoreMate – werkt in 80% van allevgevallen, wordt sinds 1999 door tandartsen aangeraden.
- SnoreFree – ze beweren het originele gepatenteerde anti-snurk mondstuk te zijn.
- SnoreMeds – bekend van de reclames op TV. Dit mondstuk beweert in 85% van de gevallen te werken.
- ZQuiet – 90% van alle gebruikers van ZQuiet is er tevreden over.
- PureSleep – een van de best verkopen mondstukken wereldwijd.